A zase bábovka. Protože kombinace banánu a arašídů je prostě božská. Protože u nás doma receptů na bábovky není nikdy dost.
Sladké pečení
Když jsem se rozhodla zkusit udělat kynutý štrůdl, říkala jsem si, že to asi nedopadne dobře. Protože těsto vlhkost neudrží, někde praskne, vyteče a bude vymalováno. A taky se srazí. Ale už dlouho jsem chtěla vyzkoušet to, co jinde často vídám - zelenou Adveni směs mouky na kynutá těsta, která očividně drží dobře tvar a je tak...
Se změnou počasí a příchodem opravdového jara mám potřebu měnit jídelníček. Dýně ještě doma mám, a přesto najednou na ně není nálada. Každý rok je to stejné. Proto, než mě přejde chuť i na pečené dezerty, honem potřebuju zpracovat něco ze spíže. Tentokrát mák, který zbyl z pečení buchet a višně ve vlastní šťávě ročník 2018 :) a obligátní ...
Přezrálé banány jsou docela dobrá surovina na pečení sladkostí, když chcete šetřit cukrem. Někdy ale může být problém vymyslet si recept, aby to nebyl pořád dokola banánový chlebíček nebo zmrzlina. Já zmedovatělé banány používám často na sušenky, když nechci používat vejce (které buď nemám, nebo si chci odlehčit sladkost, která i tak je dost...
Když jsme uzavřeli Velikonoční smršť sladkého pečiva a vaječných delikates, dostala jsem chuť na něco zdravějšího. Takže teď jedu na vlně oříšků, banánů, manga a dalších super vitaminových bomb. Náš syn to nese nelibě, protože tohle vůbec nemá rád, ale já jsem si řekla, že buď bude mlsat s námi zdravě, nebo má smůlu. Zatím se "drží" a ani...
Třené těsto na velikonoce musí být a u nás bez kakaa v těstě a bez polevy, protože náš nejmladší strávník to nemá rád. Upřímně, mě to až tak nevadí, protože mám ulehčenou práci a navíc nespořádáme tolik cukru najednou. Takže zajíc je úplně "nahatý" a muffiny pro nás jsem ochutila jen posypkou navrch. Ale nakonec jsme uznali, že i bez...
Dnes recept pro pokročilé, protože není ještě úplně vychytaný, chce to už trochu znát bezlepkové kváskové těsto (hlavně to bezvaječné a bezmléčné, které dělá někdy problémy).
Dlouho jsem si brousila zuby na roládu z kaštanové mouky, protože perník s ní je super. Jenže klasické zákusky mě zatím dost děsí. Bez lepku, bez mléka, málo sladké? Z čeho budou?
Zase jsem si řekla, že je načase trochu ty kynuté buchty z jemných moučných směsí vyměnit, za něco rustikálnějšího a zdravějšího. A protože nám v kuchyni poletoval MOL! Okamžitě jsem projela špajz a zjistila, že mám teda nasyslených ořechů až moc. Proto jsem nějaké umlela a ze zbytků vařené fermentované pohanky jsem udělala tuhle rychlovku.
Višňová bublanina z jednodruhovek, bez lepku a mléka (a taky bez rýže, pohanky a kukuřice).
Jednou jsem se zmínila, že sladké moc nemusím. Ale začíná to vypadat jako hoax, když pořád přidávám jen buchty. Pravda je taková, že když momentálně (hahaha, asi rok, že jo) vařím všechna jídla i pro mé kluky, musí být na stole i sladké. Takže jen sladké peču ob den. Další důvod je ten, že vlastně většina dotazů na moje...